Restoran Haji Sharin Low Bangi Lagi!

Untuk kali ke berape tah, aku dah makan kat Restoran Haji Sharin Low di Bangi ni. Walaupun selalu order benda berbeza setiap kali pergi dan plan nak ambik gambar before makan, tapi tak penah berjaye nak ambik gambar sebab makanan sampai terus terkam. Dah licin, baru teringat ade blog yang perlu diupdate. hohoho.

So raye ke-6 hari tu, sebab aku dah sangat teringin, kitorang pun pergi la makan lagi di Restoran Haji Sharin Low, Bangi (Sg. Merab Luar) yang sangat dekat dengan Putrajaya.

Berbanding dengan entri terdahulu aku tentang menu makanan yang kitorang cuba di Hj Sharin Low ni, hanya ada satu persamaan, iaitu menu yang tak pernah tak order bila makan di sini, Salted Egg Prawn. Macam biase, masih sedap dan marvelous walaupun agak kurang kuahnye kali ni. Tapi rasenye untuk next visit kene korbankan makan udang ni untuk try menu lain. Verdict tentang makanan yang aku makan dulu termasuk udang ni, boleh la rujuk entri aku yang dulu tu k.

Salted Egg Prawn (RM25)

Menu yang aku dah order untuk 2 kali berturut-turut dari visit yang sebelumnye adalah:

Thai Style Fried Chicken dan Beef and Tofu Kang (soup)

Thai Style Fried Chicken (RM12)

Ayam Goreng Thai ni, memang betul-betul AWESOME la!.. siyes aku n Dude suke gile hingge menjilat jari walaupun kitorang makan pakai fork & spoon! Tak tau la sebab dia cume ayam goreng n kitorang memang suke ayam goreng. Tapi kuah sos thai dia yang menyedapkan ayam goreng ni. Tapi memang suke la..siyes, akan order lagi untuk next visit. Bosan baru berenti tukar menu lain. hehehe

Beef and Tofu Kang (RM10)

Sup daging cincang & tofu ni pun same la keMarvelousan nye. Kalau tak, takkan aku sanggup order 2 kali berturut-turut pada visit yg sebelumnye. Siyes sedap! Menu sup dia ade byk jenis lagi. Tapi sayang nak tukar menu bile datang later. Tapi rasenye kene gak let go yg ni untuk bg peluang kepade jenis sup yang lain. Ah! Tak Sanggup! ;p

Butter Soft Shell Crab (RM25)

First time cuba menu ni kat sini, and again, marvelous!!. Sedap sedap.. (ok..dah lapar.. ;p)

Dude ambik nasik putih je untuk makan dengan semua lauk2 yg kitorang ambik ni. Tapi aku teringin gile rase noodle dia coz byk kali dtg makan nasik je. So aku ambik jugak noodle jenis:

Cantonese Beef Yingyong
(Bihun & Kuey Teow Daging Berkuah)

Cantonese Beef Yingyong (RM7)

Ok, bukan nak buat korang terliur ke ape, tapi seriously yg ni sedap jugak. Selalunye kalau dah ratah byk lauk gitu, makan lagi cantonese noodle yg pekat ni, mmg muak n tak habis la kan. Tapi entah mcm mane boleh plak habis yg ini.. hohoho.. Memang la share2 juge dgn Dude, tp siyes ar, kurang muak. Boleh try lagi (^_^)

Untuk drinks, aku order cam biase tembikai laici, & dude order nescafe. Gambar x cantek, malas tepek. hehe.

Kali ni makan agak mahal sikit, RM88.30 sebab kitorang ambik 4 lauk instead of 3 slalunye. ye la, butter soft shell crab & salted egg prawn tu each dan RM25. Tapi dah dude nak itu, aku nak ini, order je la bg puas. So, price wise, bagi aku ok je. Tak la teruk sgt. Normally less than RM60 untuk makan berdua dgn 3 jenis lauk + tambah lagi nasi berlauk.

Kalau tak suke seafood, lagi la akan murah. So berbaloi la pegi bagi aku. Nak pergi tu, ajak aku pleaseeee… (^_^)

Later! ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

38 Comments

  1. hafizrahim September 5, 2012
  2. suraya September 5, 2012
  3. ju a September 5, 2012
    • nadot September 5, 2012
  4. Saya Disini September 5, 2012
  5. akuzle ayu September 5, 2012
  6. cikgu naman September 5, 2012
  7. matjoe September 5, 2012
  8. hazman aka species1980 September 5, 2012
    • nadot September 5, 2012
  9. Ibu Mifzal Arsyad September 5, 2012
  10. Hazmin Hamudin September 5, 2012
    • nadot September 5, 2012
  11. dennis September 5, 2012
  12. boni kacak September 5, 2012
  13. Mama Murai September 5, 2012
    • nadot September 5, 2012
  14. aisyahyao182 September 5, 2012
    • nadot September 5, 2012
  15. Fauzi Blues September 5, 2012
    • nadot September 5, 2012
  16. Eizil September 5, 2012
  17. eyriqazz September 5, 2012
  18. sharinginfoz September 5, 2012
  19. Denaihati September 6, 2012
  20. azue September 6, 2012

Leave a Reply

CommentLuv badge

Site Admin Β· Log out Β· Entries RSS Β· Comments RSS Β·