Pencen Dari Berblogging

3-4 hari ni aku rase letih gile.. Penat jee.. Asyik tidur awal je. Ni pun sambil menaip mata kuyu je ala-ala Hunny Madu. Nampak seksi gak mate ni sekali imbas. Kalau dua kali imbas, nampak lain dah. ;p

Blogwalking pun aku tak terbuat sangat dalam keletihan 3-4 hari ni. Jalan gak sikit-sikit, tapi sekali round je, dan ade yang tak terkaver walaupun kebiasaannye kaver.

Sebelum buke dan selepas buke, memang rase sangat letih. Tapi lepas buke paling teruk, ngantuk gile. Ade sekali tu, terpaksa solat Isya’ pukul 5.15 pagi. Seb baik sempat sahur. Kata Kevin, biasanye rasa mengantuk lepas berbuke pose sebab makan banyak, so badan kita perlu bekerje keras untuk menghadam makanan yang banyak-banyak kite makan tu. Kalau kite makan sederhana, kita takkan rasa ngantuk macam tu. Ha! Kan dah kantoi aku makan banyak gile mase berbuke sejak kebelakangan ni. Dem!!

Disebabkan tahap kemalasan dan keletihan yang tinggi, terase nak pencen je dari berblogging secare istiqamah (bajet ade orang kisah la kann..hoho). Ditambah lagi, lepas aku baru cek ranking global Alexa aku tadi yang dah berade bawah paras 1 juta! Ye, ye, aku tau blog kau bawah 100,000..sedar diri…  ;p

Tapi nak katenye, dalam entri aku yang INI, ada aku mention, kalau ranking Alexa aku di bawah paras sejuta, aku nak retire dari berblog sebab dah cukup bangge dah…

Tapi…selepas ayat tu, aku ade sambung “aku tipu”… So tak dapat la aku retire sekarang, sebab aku tipu je sebenarnye (ok, aku tau aku merepek dah..siyes ngantuk niii).. hohoho

Yang gembire lagi selain penurunan nombor di alexa, aku dah dapat 1 BE / on going CPUV baru pagi tadi!!..Tq Nuffnang!! So, mereke terbang bertiga-tiga sekarang. Tapi yang satu tu, sok luse metered/credited kot. Alhamdulillah.. Cam biase, walaupun sikit dan tak layak untuk cash out ke ape, saje la nak meriakkan diri. Abang Ensem kate ok je riakkan dapat BE bg orang jeles (^_^).. ok tak..aku tak niat gituuu…sungguh! hihihi

Tengok..sebab dah mengantuk sangat, aku malas nak letak gambar snapshot BE yang dapat dan juge Alexa punye ranking.

Smoge ape yg aku dapat hari ni, menjadikan aku lebey semangat dan tak malas-malas serta tak ngantuk-ngantuk untuk menulis entry serta blogwalking. Maksudnye, aku kene kurangkan makan la mase berbuke supaye aku kurang ngantuk?? Double dem!

Later!! (^_^)

p/s: Hari Rabu start cuti dah. Khamis balik ke Batu Pahat utk raye! ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Comments

  1. sweetkurma August 15, 2012
    • nadot August 15, 2012
  2. KiD August 15, 2012
  3. boni kacak August 15, 2012
  4. titan August 15, 2012
  5. Jebeng Otai™ August 15, 2012
  6. ReM August 15, 2012
    • nadot August 15, 2012
  7. eyriqazz August 15, 2012
    • nadot August 15, 2012
  8. jue a August 15, 2012
  9. hazman aka species1980 August 15, 2012
  10. Nurul August 15, 2012
  11. Myra Jay August 16, 2012
  12. sha August 31, 2012
  13. Lawrence Vision October 15, 2012
  14. hairulafiz November 15, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Site Admin · Log out · Entries RSS · Comments RSS ·