Pencen Dari Berblogging

3-4 hari ni aku rase letih gile.. Penat jee.. Asyik tidur awal je. Ni pun sambil menaip mata kuyu je ala-ala Hunny Madu. Nampak seksi gak mate ni sekali imbas. Kalau dua kali imbas, nampak lain dah. ;p

Blogwalking pun aku tak terbuat sangat dalam keletihan 3-4 hari ni. Jalan gak sikit-sikit, tapi sekali round je, dan ade yang tak terkaver walaupun kebiasaannye kaver.

Sebelum buke dan selepas buke, memang rase sangat letih. Tapi lepas buke paling teruk, ngantuk gile. Ade sekali tu, terpaksa solat Isya’ pukul 5.15 pagi. Seb baik sempat sahur. Kata Kevin, biasanye rasa mengantuk lepas berbuke pose sebab makan banyak, so badan kita perlu bekerje keras untuk menghadam makanan yang banyak-banyak kite makan tu. Kalau kite makan sederhana, kita takkan rasa ngantuk macam tu. Ha! Kan dah kantoi aku makan banyak gile mase berbuke sejak kebelakangan ni. Dem!!

Disebabkan tahap kemalasan dan keletihan yang tinggi, terase nak pencen je dari berblogging secare istiqamah (bajet ade orang kisah la kann..hoho). Ditambah lagi, lepas aku baru cek ranking global Alexa aku tadi yang dah berade bawah paras 1 juta! Ye, ye, aku tau blog kau bawah 100,000..sedar diri…  ;p

Tapi nak katenye, dalam entri aku yang INI, ada aku mention, kalau ranking Alexa aku di bawah paras sejuta, aku nak retire dari berblog sebab dah cukup bangge dah…

Tapi…selepas ayat tu, aku ade sambung “aku tipu”… So tak dapat la aku retire sekarang, sebab aku tipu je sebenarnye (ok, aku tau aku merepek dah..siyes ngantuk niii).. hohoho

Yang gembire lagi selain penurunan nombor di alexa, aku dah dapat 1 BE / on going CPUV baru pagi tadi!!..Tq Nuffnang!! So, mereke terbang bertiga-tiga sekarang. Tapi yang satu tu, sok luse metered/credited kot. Alhamdulillah.. Cam biase, walaupun sikit dan tak layak untuk cash out ke ape, saje la nak meriakkan diri. Abang Ensem kate ok je riakkan dapat BE bg orang jeles (^_^).. ok tak..aku tak niat gituuu…sungguh! hihihi

Tengok..sebab dah mengantuk sangat, aku malas nak letak gambar snapshot BE yang dapat dan juge Alexa punye ranking.

Smoge ape yg aku dapat hari ni, menjadikan aku lebey semangat dan tak malas-malas serta tak ngantuk-ngantuk untuk menulis entry serta blogwalking. Maksudnye, aku kene kurangkan makan la mase berbuke supaye aku kurang ngantuk?? Double dem!

Later!! (^_^)

p/s: Hari Rabu start cuti dah. Khamis balik ke Batu Pahat utk raye! ;p

189 total views, 5 views today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Berkongsi rasa

  1. ooo orang batu pahat kerrrr….
    sama lah kita ya… akak orang parit sulong… hehe
    ingat betul2 nak pencen tadi huhu
    sweetkurma recently posted..wordless wednesday – sendiriMy Profile

  2. pencen ketika berumur 60 tahun.. pastu kuarkan EPF.. sekian.. hahahaha.. ermmm.. dapat BE dah tu.. cuba naikkan trafik.. :)
    KiD recently posted..Selamat Hari Jadi Hazmanfadzil.comMy Profile

  3. hahahha..jangan nak ngade2 pencen dari blog k..haha.tak semegah pencen dari blog.hehehe

    p/s : cuba lepas ni berbuka makan kuih je, makan nasik masa sahur je. saya selalu buat macam tu. tak lah rasa mengantuk
    boni kacak recently posted..AthirahMy Profile

  4. yela tu nak pencen. haha..
    titan recently posted..HAU, HAU, HAU!My Profile

  5. samala..2-3 ari ni letih giler..huhu
    Jebeng Otai™ recently posted..Tips Selesai Masalah ReplytocomMy Profile

  6. Takkan nak pencen dah kut, kita nak tenguk lagi Nad makan. Nampak berselera sungguh. Banyak lagi juadah belum cover ni.
    ReM recently posted..Pasukhas IPO LagiMy Profile

  7. orang batu pahat ke?sama la kita..hik3..tipu jeee….Kevin zahri kata, nadot malam2 pun kena puasa…
    eyriqazz recently posted..Kopitiam Ekonomi – Belajar Ekonomi Sambil Minum KopiMy Profile

  8. kak dot, selamat beraya di batu pahat! hehe..
    jue a recently posted..diskaun tol.. terbaiklah…!My Profile

  9. Hurmmm…. eden jugak beraya kat opis 1st day rayo….. by the way bila nak update pasal restoran songket nie….
    hazman aka species1980 recently posted..HAZMAN vs FOOD ( 2 McDonald’s CHICKEN FOLDOVER ) untuk MAKAN SAHURMy Profile

  10. Nurul pun sama.. Bermalasan sungguh.. balik mandi tutup lampu, online jap pastu tido.. huhuhu

    wah ade BE.. tahniah Nadot..
    Nurul recently posted..Wordless Wednesday: Salam LebaranMy Profile

  11. Mood M berblog tu sebab hati dah di kampung.. :)
    Kat opis Myra pakat2 dah cuti ha.. :)

    Tp Myra je blom lagi.. :D

    Apapun Selamat Hari Raya Aidilfitri..

    Hati2 pulang ke kampung ye ;)
    Myra Jay recently posted..SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTRiMy Profile

  12. tahniah nadot dah dpt BE… kak sha belum lg…

    FIL kak sha nye kg kat sagil..kat parit 2 .. huhu
    sha recently posted..Sofa IKEA 2013My Profile

  13. Bila lama cuti, lama tak update memang rasa malas, susah nak dapatkan mood tu balik
    Lawrence Vision recently posted..Tambah Space Dengan External Hard Disk Seagate FreeAgent GoFlex 500GBMy Profile

  14. wah dah kira senior dah dapat BE….
    hairulafiz recently posted..Lego ketigaku…My Profile

Kongsi pendapat anda

*

CommentLuv badge

Site Admin · Log out · Entries RSS · Comments RSS · Busuk

Hit Counter provided by stethoscope reviews