P1 MiFi Walaupun Oren, Tetap Laju

Minggu lepas, aku try lagi menggunakan P1 MiFi. Hari tu try meng’connect’ kan dua device je. Yang kali ni, kitorang try connect kan empat device sekaligus. FYI, P1 MiFi ni boleh connectkan 5 WiFi devices + 1 menerusi USB cable.

Kali ni kitorang guna dekat D Arab Cafe, Pusat Komersial Seksyen 7. Signal tak se’clear’ di area Seksyen 7 baru yang telah aku review kan hari tu. Signal oren je, dan kadang-kadang berganti merah.

Tapi, yang bestnye, even signal oren (Good) atau merah (weak), tetap smooth je kitorang menggunakan internet (except Adib sbb phone tak brape nak smart..hohoho…sori Dib…gurau… hehehe). Takde la nak memperlahankan ke even kali ni connect banyak sket device. Ok je. 😉

Bagi aku berbaloi je beli P1 MiFi ni. Tapi make sure korang check dulu sama ada area korang ada dalam coverage atau tak. Jangan dah beli baru nak bising-bising coverage tak de la…Sape suruh tak cek…hehehehe.. So, boleh la cek SINI untuk nak tengok coverage nye eh 🙂

Keluar dari kedai makan, masuk kereta, signal dah hijau. Ape lagi, daripada asalnye semua orang jenis talkative, terus jadi pendiam sebab tengok internet je.

Signal yang clear gile untuk 4 device. Satu lagi tepon aku yang tengah mengambik gambar. Hehe.

So, ape lagi, untuk yang tengah consider nak carik broadband, boleh la consider P1 MiFi M320 ni. Tapi make sure cek coverage korang ye.

Later! 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Comments

  1. KiD October 3, 2012
  2. Hazmin Hamudin October 3, 2012
  3. Dulu Lain Sekarang Lain October 3, 2012
  4. Rem October 3, 2012
    • nadot October 3, 2012
  5. Anuar October 3, 2012
  6. Zarul Umbrella October 3, 2012
  7. hafizrahim October 3, 2012
  8. Cik Lily Putih October 3, 2012
  9. hazman aka species1980 October 3, 2012
    • nadot October 3, 2012
  10. Ritz October 3, 2012
  11. Denaihati October 3, 2012
  12. Nurul October 3, 2012
  13. Myra Jay October 4, 2012
  14. Melastik Bintang October 9, 2012
  15. wan November 11, 2012

Leave a Reply

CommentLuv badge

Site Admin · Log out · Entries RSS · Comments RSS ·