SBB2013 Selesai Sudah

Ahh… Akhirnya. Selesai dah pun SBB2013, event hebat yang ditunggu-tunggu para blogger selama ni. Dan rasa sangat bertuah sebab diberi kesempatan untuk menghadirkan diri walaupun keseganan tahap gaban nak bersua muka dengan blogger-blogger lain yang sangat hebat dan berpengaruh. Achewah! ;p

Event yang diadakan di Hotel Singgahsana, PJ ni semalam, bukan saja dihadiri oleh blogger-blogger tanahair, blogger-blogger tanahapi, tanahawan dari Indonesia & Brunei pun turun sekali. Gila ah diorang. Best best!

Dan kehadiran aku ke sini, ditemani oleh Dude terchenta! Ampun awak saya terbuli & tergatal lebih semalam. Tak berniat..sungguh.. Hohohoho

Bak kata Abang Azman, aku datang dengan ‘adik’ aku. Kejam! Hohoho (Tapi terpaksa bodek Abang Azman ni sebab dia dapat hadiah 10g gold bar. Jeles!)

Malas nak tulis banyak, tengok gambar je la eh.. hehe

Bersama rakan semeja: Abang Khai yang baik (penderma hati), Abang Ensem, Dude, Aslam, Abang Zarul, Abang Pie (otai property hebat!)

Seronok dapat tengok 2 Mini Forum oleh otai-otai dalam bidang ‘pembloggingan’:

Mini forum pertama di’moderator’kan oleh AE, dengan panel2 yang terdiri dari Kak Jie, Noehas.com, dan Beautiful Nara.

Mini forum kedua pulak, Broframestone sebagai moderator dan panel-panelnya adalah Si kecik comel Yuyu Zulaikha, Amanz.my & Abg Iwan dari Indonesia.

Sambil-sambil dengar forum dan borak-borak, kitorang pun ambik makanan yang dihidangkan secara buffet. Serius, sebab lapar dan asyik sangat borak, tak sempat ambik betul-betul gambar makanan yang ada. Tapi serius sedap! Antara yang ada seperti mushroom soup, nasi goreng, mihun goreng, ayam blackpepper, fillet ikan sweet sour, udang goreng tepung, roti jala, macaroni masak tak sure apa, cendol, kuih-muih, rojak dll. Memang marvellous ah!

Yang sempat di ‘snap’ πŸ™‚

——

Rasa seronok juga bila meja kitorang dilawati oleh Blogger Senior yang hebat:

Dengan Kak Siti Sweet Kurma yang baik. Seriously, tak nampak macam umur sebenar. Serius kak, ni bukan na bodek mintak tudung free. Setakat Telekung free pun jadi la.. Hahahaha.

Gambar kanan, dengan otai, Kak jie. Walaupun lepak meja kitorang sekejap je, banyak ilmu blogging yang kitorang dapat. Baru aku tau, kenapa tak boleh reveal keywords (ok, aku memang ‘lembs’ sket..) yang masuk dalam blog kita. Tapi serius memang terbaik la keywords yang masuk dalam blog Kak Jie. Lawak gile okkk.. Ni yang nak buat entry macam Kak Jie buat ni. hohoho

Update: Event ni pun dapat menemukan aku dengan senior sekolah aku, Kak Rabi. Dulu masa aku Form 3, Kak Rabi Form 5. Lepas Kak Rabi habis sekolah rasenye tak terjumpa lagi kot. Lebih 10 tahun la maksudnya ni kan kak baru kita jumpa balik ;p

IMG_5311

Event ini turut dihadiri oleh Tuan Sani Arabi, Ketua Bahagian Strategik MAPIM yang menceritakan pengalaman beliau di tengah-tengah kemelut peperangan di GAZA. Takut je dengar. Habis beliau bercerita, MC memanggil nama-nama blogger yang dijemput naik ke atas pentas untuk menjadi official blogger untuk Rebuild Gaza, dan antara dengar tak dengar, ada dipanggil nama aku. Rasanya tau la siapa punya kerja menyelitkan nama ni. Hehehe

——

Aku turut dijemput untuk berucap pada acara ini walaupun aku menentang habis-habisan. Tapi orang dah suruh, aku naik je la bagi ucapan.

Ok tak. Aku tipu je. Ni posing last masa orang dah takda dalam dewan. hohoho

——

Bersama Tuan Denai Hati yang sporting – Penganjur untuk SBB2013. Semoga kemurahan hati beliau bagi kitorang makan free mendapat balasan setimpal dari Allah swt. Amiinn

——

Bergambar bersama ‘retis-retis’ yang hadir.

Gambar kiri dengan Abang Zarul ketika beliau menyerahkan Ipad Mini yang beliau dapat kepada aku. Tak reti guna katanya. Ok, tipu lagi. Jeles! ;p

Gambar Kanan dengan MC untuk majlis, Karl Shafek yang teruja untuk ambik gambar dengan aku. Eh, silap – dengan aku yang teruja sebenarnye. Hohoho

——

Dude & Abang Ladfe Amir yang kena mula kerja pukul 7 petang malam tu. Sian Abg Ladfe. Semoga lah tak tersengguk-sengguk masa bekerja semalam tu. Hehehe.

——

Kak Siti, Puan Bee, & Nurul yang menang percutian ke Vietnam/Kemboja. Jelessss! .. Tapi tahniah Nurul.. Hehehehe.. Seronok nanti pergi dengan Abang Man ye… ;p

Bersama blogger dari Brunei Kak Nur Misnan, Uncle Gedek, Kak Sha yang menang Iphone 5 & si kecik comel, Mia Namia.

——

Bersama otai-otai lagi: Eyriqazz, Idola dalam arena makan memakan, Abang Hazman Fadzil, Boni Kacak Kot, Kak Ayu dan Shakiddo.

Gambar terkahir untuk entry ni adalah seperti dibawah, dengan ucapan, JANGAN JELES! hohohoho

——-

To be honest, walaupun gaya aku nampak cam tak segan, tapi aku segan sebenarnya. Kebanyakkan diorang ni dah pernah jumpa & lepak dengan each other dan orang-orang lama-lama. Aku pulak, baru nak aktif balik, dan tak pernah attend event cenggini. Dan kalau terlepak pun, dengan 2-3 orang yang sama tu je la. So, keseganan masih menebal untuk menegur dan ditegur. Korang percayekan? Tolong la percaye.. ;p

Tak tersempat ambik gambar dengan kak Aju Mohit, blogger first aku terjumpa pada hari semalam di Surau. Nanti kite jumpa-jumpa ambik gambar ye kak. Hehehe.

Fuuh..lega dah siap entry ni. Dah panjang sangat entry ni, segan nak panjangkan lagi dengan minta korang vote. Tapi alang-alang, mintak je la.. Hahaha

Tolong je la undi blog ni bagi kategori β€˜Favourite Foodie Blog’ untuk MSMW 2013.Β Perlu registerkan semua email yang korang ada (haha) dan aktifkan, lepas tu boleh login dan VOTE! Saaaaayaang korang! hahahaha…

Semoga dapat berjumpa lagi di next event, InshaAllah. Terima kasih Denaihati! Dan terima kasih semua! (^_^)

Later! ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

81 Comments

  1. Melastik Bintang January 27, 2013
  2. Syed Ikhwan January 27, 2013
  3. titan January 27, 2013
    • nurmisnan January 27, 2013
    • nadot January 27, 2013
      • titan January 27, 2013
        • nadot January 27, 2013
          • titan January 27, 2013
            • nadot January 28, 2013
  4. hazman aka species1980 January 27, 2013
    • nadot January 27, 2013
  5. nurmisnan January 27, 2013
  6. Myra Jay January 27, 2013
    • nadot January 27, 2013
  7. papa mifz January 27, 2013
    • nadot January 27, 2013
  8. Anuar January 27, 2013
    • nadot January 27, 2013
  9. KiD January 27, 2013
    • nadot January 27, 2013
  10. Noor Aini binti Samsusah January 27, 2013
    • nadot January 27, 2013
  11. afif January 27, 2013
    • nadot January 27, 2013
  12. Bro Framestone January 27, 2013
    • nadot January 28, 2013
  13. Juan January 27, 2013
    • nadot January 28, 2013
  14. aininajelani January 27, 2013
  15. Eizil January 27, 2013
    • nadot January 28, 2013
  16. Katak Comel January 27, 2013
    • nadot January 28, 2013
  17. Zarul Umbrella January 27, 2013
    • nadot January 28, 2013
  18. TehR January 27, 2013
    • nadot January 28, 2013
  19. azmanisma January 27, 2013
    • nadot January 28, 2013
  20. Boni super kacak January 28, 2013
  21. Azman Ishak January 28, 2013
    • nadot January 28, 2013
  22. ajumohit January 28, 2013
    • nadot January 28, 2013
  23. Rabia Sensei January 28, 2013
    • nadot January 28, 2013
  24. hanafi abdullah January 28, 2013
  25. Arrazi January 28, 2013
  26. hafizmd January 28, 2013
    • nadot January 29, 2013
  27. Dwi Wahyudi January 28, 2013
    • nadot January 29, 2013
  28. Pingback: SBB2013 Selesai Sudah | Nadot’s Words January 28, 2013
  29. syaifuddin alias January 28, 2013
    • nadot January 29, 2013
  30. nazray January 28, 2013
  31. Izzuddin Fauzi January 28, 2013
  32. donnyien January 28, 2013
  33. Dawaihati January 28, 2013
  34. Ladfe Amir January 29, 2013
  35. wazy January 30, 2013
  36. Ezad Skytech January 30, 2013
  37. Bang Iwan January 31, 2013
  38. Izzuddin Fauzi February 4, 2013

Leave a Reply

CommentLuv badge

Site Admin Β· Log out Β· Entries RSS Β· Comments RSS Β·