Contest dari Edinburgh – Blogger yang Dikagumi

*Scroll down untuk entry terbaru. Entri ini adalah STICKY POST sehingga bulan November* 

Dah lama dah terniat di hati nak membuat contest ringkas & mudah dalam blog ni untuk rakan blogger. Tapi baru hari ni berkesempatan nak keluarkan entry contest. Sebelum aku menerangkan lebih lanjut, dan walaupun biasanya orang umumkan hadiah last-last, aku nak umumkan dulu hadiah-hadiah simple untuk contest yang simple ini juga:

Tempat pertama:
Sehelai T-shirt Edinburgh, Scotland size L + Seluar Pelikat+ Sebiji Fridge magnet + RM30

Tempat kedua:
1 Set Pen & Keychain Scotland + Seluar Pelikat + RM25

Tempat ketiga:
1 Set Pen & Keychain Scotland + RM25

Tempat keempat:
Sebuah Frame gambar Scotland + RM20

2 X Hadiah saguhati:
Sebiji Fridge Magnet  + RM10

Antara hadiah bagi Contest Dari Edinburgh – Blogger Yang Dikagumi

Ha… Comel tak hadiah? Semuanya berupa cenderamata yang aku beli dari Edinburgh (dan UK) ni dan telah berada di dalam simpanan adik aku di Malaysia untuk diposkan kepada para pemenang. Lepas tu tauke Hey.my pun dengan baik hatinya menaja 2 helai seluar pelikat untuk korang menangi ikut size pinggang korang sendiri. Kalau ada rezeki lebih, atau adik aku jumpa extra fridge magnet yang lupa letak dekat beg mana (hehehe), mungkin hadiah akan bertambah. Tapi inilah dulu buat masa ni. :)

Untuk hadiah yang lebih lumayan, korang boleh cuba sertai Contest Bonus Akhir Tahun yang dianjurkan oleh seorang blogger hebat, Kak Akma Omar bertemakan Vitamin Shaklee Baik untuk Kesihatan. Sila join tau! Kalaulah ada masa, aku pun teringin nak join, insyaAllah. (^_^)

——-

Berbalik kepada topik utama, contest ini adalah bertemakan “Blogger yang Dikagumi“, jadi korang dengan suka hatinya boleh menceritakan tentang blogger-blogger yang korang kagumi. Tiada had juga berapa blogger korang nak sebut, tapi rasanya kalau terlalu ramai takut terlalu pening nak baca. Tapi ikutlah kekreatifan korang, kalau letak 20 blogger pun, tapi pandai dan kreatif dalam menghuraikan atau menjadikan cerita, tinggi juga peluang tu untuk menang. Dan ciri-ciri blogger yang dikagumi ni bukan hanya berdasarkan kepada blog beliau semata-mata (trafik blog tinggi, top blogger etc), tetapi juga boleh merangkumi keperibadian,  perniagaan, dan lain-lain perkara yang korang kagumi tentang blogger tersebut.

Contoh:

  1. Saya kagum dengan Blogger A kerana walaupun beliau seorang top blogger tetapi beliau sangat merendah diri dan sangat pemurah…
  2. Saya kagum dengan Blogger B ini kerana walaupun beliau tak hensem, tetapi beliau ada 20 buah rumah sewa, sedangkan saya rumah mainan pun tak mampu beli..
  3. Memang aku kagum sangat dengan Blogger C ni, walaupun kerek semacam dan asyik makan cincau je kerjanya, tapi duit tak pernah tak masuk akaun dia hari-hari…
  4. Walaupun Blogger D telah kehilangan orang yang tersayang, tetapi dia tetap tabah dalam membesarkan anak-anaknya seorang diri dan….

Dan sebagainya dan dihuraikan dengan lebih lagi.
(Tidak perlu ya untuk meneka watak-watak disebalik contoh yang diberikan di atas kerana semuanya adalah rekaan semata-mata (^_^).)

Pemenang akan dipilih berdasarkan penulisan semata-mata, cara penceritaan yang kreatif, best, memberikan inspirasi serta meningkatkan perasaan positif dan yang boleh menarik perhatian para juri.

Akan terdapat 2 orang juri yang akan memberikan markah 50% seorang = 100%

Antara tujuan utama contest ini dianjurkan adalah:

  • untuk kita sama-sama mengenali para blogger yang dikagumi rakan blogger lain supaya boleh kita jadikan inspirasi dan contoh yang baik.
  • Boleh dapat cenderamata dari UK
  • membantu rakan blogger yang mungkin kekurangan idea untuk mengupdate blog supaya boleh mengupdate blog dengan menyertai contest mudah ini (Terharu tak dengan tujuan murni aku?) :p

 

Syarat-syarat penyertaan:

  1. Peserta perlulah mempunyai blog sendiri, tidak kiralah blog tersebut hanya mempunyai 1 entri atau sudah lama tak diupdate atau sebagainya.
  2. Wajib di mana-mana bahagian di dalam artikel meletakkan ayat “Contest Blogger Yang Dikagumi ini dianjurkan oleh Nadot.my dan ditaja oleh Ejam Othman & Hey.my) serta Mempromosikan contest ini dengan memberikan link entri contest dengan ayat/cara tersendiri.
  3. Tiada had perkataan langsung – artikel pendek atau panjang, terpulang :)
  4. Tajuk entry juga terpulang kepada kreativiti masing-masing.

Syarat-syarat ini boleh berubah dan para peserta akan diberitahu berkenaan dengan perubahan tersebut JIKA ADA (walaupun rasanya mungkin tiada perubahan :p).

Tarikh tutup penyertaan:

Oleh kerana contest ini adalah sangat mudah, maka hanya 3 minggu diberikan dan tarikh tutupnya adalah pada pukul 23:59 pm, 9 November 2014. Semua penyertaan perlulah dihantar melalui borang di bawah dengan memasukkan link penyertaan anda di ruang yang disediakan. Link tersebut akan diupdate di blog ini dari masa ke semasa. Pengumuman pemenang, pengeposan hadiah dan proses transfer wang tunai akan dilakukan paling lewat sebulan selepas tarikh tutup penyertaan, insyaAllah.

 

Semoga rakan-rakan blogger dapat join beramai-ramai dan memeriahkan contest yang sangat mudah ini agar ramai yang boleh mendapat manfaat dari entry-entry contest yang dihasilkan, insyaAllah :)

Good luck!

Link Penyertaan:

  1. http://ctsueraya.blogspot.com/2014/10/blogger-yang-dikagumi-sebab-tak-mampu.html
  2. http://adna2029.blogspot.com/2014/10/contest-dari-edinburgh-blogger-yang.html
  3. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/10/contest-dari-edinburgh-blogger-yang.html
  4. http://akubiomed.com/blogger-yang-dikagumi-dari-kacamata-akubiomed/
  5. http://pondokkecil.com/blog/kagum-betul-aku-dengan-blogger-ni/
  6. http://jmr23.com/2014/10/26/blogger-yang-dikagumi/
  7. http://doulnut.com/blog/2-blogger-yang-saya-kagumi.html
  8. http://oren.my/kenapa-harus-kagumi-blogger-ini-apa-kelebihannya/
  9. http://ahmadfaizal.com/2014/10/27/7-small-giant-blogger-yang-gua-kagumi/
  10. http://www.bloggerlelaki.com/2014/10/blogger-yang-dikagumi.html
  11. http://www.dianarashid.com/2014/10/3-blogger-yang-saya-kagumi.html
  12. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/10/blogger-yang-dikagumi.html
  13. http://www.fazrol.com/2014/10/blogger-blogger-yang-aku-kagumi.html
  14. http://izzahazryna.blogspot.com/2014/10/kenapa-ada-bloggers-yang-patut-dikagumi.html
  15. http://www.miraclevitaminss.com/kenapa-saya-kagumi-blogger-ni/
  16. http://fatihahfazlin333.blogspot.co.uk/2014/10/aku-kagum-dengan-blogger.html
  17. http://www.akmaomar.com/blogger-yang-dikagumi/
  18. http://www.heroborneo.com/2014/11/3-blogger-terbaik-menjadi-hero.html
  19. http://relakssminda.blogspot.co.uk/2014/11/blogger-hebat-yang-dikagumi.html#axzz3IqOK5TZk
  20. http://dengarisaya.blogspot.co.uk/2014/11/blogger-yang-dikagumi-contest-blog-nadot.html
  21. http://www.tehramuan.com/cikgu-murid-dan-blogger-yang-dikagumi.html

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

102 Comments

  1. EjamOthman October 18, 2014
  2. nurmismam October 19, 2014
    • nadot October 19, 2014
  3. AkmaOmar October 19, 2014
  4. Hero Borneo October 19, 2014
  5. eyriqazz October 19, 2014
  6. Pahan October 19, 2014
  7. titan October 19, 2014
  8. sweetkurma October 19, 2014
  9. akubiomed October 19, 2014
  10. hafizmd October 19, 2014
  11. Bahrain October 19, 2014
  12. Eizil October 19, 2014
  13. Hafizul October 20, 2014
  14. blogger lelaki October 20, 2014
  15. jaymiee October 20, 2014
  16. onlajer October 21, 2014
  17. Ustazah Ain October 21, 2014
  18. Denaihati October 21, 2014
  19. siti hazreen October 21, 2014
  20. Hairul Azni October 21, 2014
  21. NURUL AQIDAH AZAHAR October 21, 2014
    • nadot October 23, 2014
    • nadot October 23, 2014
  22. Rizkyzone.com October 24, 2014
  23. JMR October 24, 2014
  24. TehR October 24, 2014
  25. Uncle Zuan October 25, 2014
  26. myliferia October 26, 2014
    • nadot October 26, 2014
  27. JMR October 26, 2014
  28. zool October 26, 2014
  29. Fadhil October 26, 2014
  30. reezluv October 27, 2014
  31. Miracle Vitamins October 27, 2014
  32. SentiasaPanas October 27, 2014
  33. maria October 28, 2014
  34. Sally Yatiey October 28, 2014
    • nadot October 29, 2014
  35. ema October 29, 2014
    • nadot October 29, 2014
  36. fatihahfazlin October 29, 2014
  37. Wira Merah October 29, 2014
  38. yangbaik October 30, 2014
  39. Afiffuddin November 1, 2014
    • nadot November 3, 2014
  40. AkmaOmar November 2, 2014
    • nadot November 3, 2014
  41. Noriza Rahman November 3, 2014
  42. BM November 8, 2014
  43. blogger lelaki November 9, 2014
  44. Wira Merah November 11, 2014
  45. Azhan April 13, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Site Admin · Log out · Entries RSS · Comments RSS ·