Rujukan Exam Online Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD) 2014

1 November 2014 nanti, akan berjalanlah exam online Pegawai Tadbir & Diplomatik (PTD) 2014. Teringat masa diri sendiri ambik lepas tamat degree. 2 kali okay ambik. Berapa kali fail? 2 kali jugak. Hahahaha. Tak dapat ikut jejak langkah emak & Dude jadi PTD. Hehe.

Bab nak prepare, kalau tanya kawan-kawan yang dah ambik dan lepas, semua suruh baca buku Malaysia Kita je. Dah la tebal. Tapi itu pun untuk seksyen A je – Pengetahuan Am mengenai Malaysia.

Masalah teruk aku adalah dari seksyen B berkaitan Daya Penyelesaian Masalah yang ada soalan IQ & Matematik tu. Memang separuh pun tak pernah habis jawab dalam dua kali aku . Stress je. Kalau lah rujukan exam PTD ni dah ada masa tu, agaknya dapatlah lepas salah satu dari dua kali exam yang aku ambik. Agaknya lah. Haha.

So sekarang ni rasa agak jealous sebab dah ada rujukan untuk nak mengambil peperiksaan PTD ni. Dah la dengan lebih 70,000 dipanggil untuk menduduki exam online PTD 1 November 2014 ni, nak diambil biasanya tak sampai seribu, jadi wajib lah ada rujukan untuk meningkatkan kebarangkalian lulus exam dan dipanggil pula untuk temuduga.

Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik versi 2014 ni diterbitkan oleh Tim Infokerjaya yang dah bantu lebih 60,000 calon PTD, Kastam, Juruaudit, dan lain-lain jawatan kerajaan dari tahun 2009 lagi. Nasib baik ada diorang. 🙂

Pakej Rujukan Peperiksaan Online Pegawai Tadbir Diplomatik 2014 ini adalah versi baru khas untuk peperiksaan online PTD yang akan berlangsung 1 November 2014 ni. Ada perubahan dari segi format peperiksaan antara exam yang lepas dan yang November ni. Jadi eloklah kalau korang boleh dapatkan rujukan yang terbaru, yang baru hari ini dibuka untuk jualan. Dapatkan cepat. Jualan dibuka 6 hari je hingga 30hb Oktober je. Tapi kepada yang dah pernah beli sebelum-sebelum ini, tak perlu beli lagi. Pihak Tim Infokerjaya akan hantar ke kotak email korang bermula esok (26 Okt).

Kepada yang tidak tahu, exam online PTD ni terdiri daripada 3 seksyen:

  • Seksyen A     – Pengetahuan Am
  • Seksyen B     – Daya Menyelesaikan Masalah (e.g: IQ, Metematik dll)
  • Seksyen C     – Ujian Psikometrik

Banyak info-info baru dan penting yang boleh didapati dalam Pakej Rujukan Exam Online Pegawai Tadbir & Diplomatik versi 2014 ni. Antaranya:

  • Anda akan diterangkan dengan lebih lanjut tentang format setiap seksyen versi 2014
  • Anda akan perolehi banyak contoh-contoh soalan exam online PTD berserta jawapan bagi setiap seksyen (A, B & C)
  • Contoh-contoh soalan berkenaan GST (Goods & Services Tax) dan GTP (Government Transformation Programme)
  • Checklist penting untuk meningkatkan kebarangkalian lulus exam online PTD
  • Lebih 40 nota ringkas untuk Seksyen A yang merangkumi pengetahun am tentang Malaysia juga tentang GST & GTP
  • Dan banyak lagi maklumat-maklumat berkenaan jawatan Pegawai Tadbir & Diplomatik dan tentang exam online PTD 2014.

Korang boleh dapatkan pakej rujukan ni di —–>>>>> http://nadot.my/p7pa

Tapi kalau korang rasa tak yakin lagi nak beli versi lengkap, boleh tengok dulu contoh isi kandungan (Preview copy) pakej rujukan ni. Boleh tengok beberapa contoh soalan untuk setiap seksyen dan contoh nota-nota ringkas, penerangan tentang format terkini exam online versi 2014 ni, dan lain-lain lagila info best-best. Nak dapatkan preview copy tu, korang isi borang di bawah, aktifkan langganan, dan terus secara automatik Preview Copy tu akan masuk ke kotak email korang. Kalau email tak masuk dalam inbox, cuba cari dalam kotak SPAM ye, kot lah tersesat.

Isi borang di bawah untuk mendapatkan Preview Copy bagi Pakej Rujukan Exam Online PTD 2014.

Apapun, all the best untuk korang. Semoga ada rezeki lulus exam dan seterusnya temuduga. Good luck! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Comments

  1. eyriqazz October 25, 2014
  2. blogger lelaki October 26, 2014
  3. Panduan Exam October 26, 2014
  4. Anuar October 26, 2014
  5. zara October 28, 2014
    • nadot October 28, 2014
  6. myliferia October 29, 2014
    • nadot October 29, 2014
  7. siti hazreen October 31, 2014
  8. Malaysia Tercinta November 1, 2014
  9. Kereta Sewa Shah Alam December 1, 2014

Leave a Reply

CommentLuv badge

Site Admin · Log out · Entries RSS · Comments RSS ·