Sakit tangan sign dokumen dengan lawyer

Dalam entry bulan lepas aku di sini, ada aku mention dua loan aku untuk 2 apt dah diluluskan (ke 3 & ke 4). SnP for both apts aku dah sign last month juge.

Untuk apt di PP, minggu lepas lawyer muda yg bekerje untuk lawyer loan aku datang ofis aku untuk sign dokumen yg berlambak gile. dah la aku ade mase dlm 30 minit je before appointment aku dgn student, memang sakit gile ah tangan menanda tangan setiap page. Dah la aku ni x reti wat initial, sign panjang2 gak aku buat. Vangang kan aku?..hohoh.. Kata loyer, kalau loan Islamik mmg dokumen lebey sket dari loan conventional. Aku yg mmg jenis tatau pape, beli main redah je, mengiyekan la ape yg lawyer kate..hohoho… Seb baik dia boleh drop by UiTM…kalau tak mesti lagi lambat aku gi sign tu..siyes aku malas gile nak keluar once dah duduk atas kerusi buruk aku kat opis tu… Nak gi toilet pun tunggu dah hujung2 baru lari..Dah la toilet jauh.. Eh..terubah topik lak… ;p

So, utk apt di PP tu, tgh tunggu consent developer, kate lawyer SnP aku. InsyaAllah yg ni dapat settle tak brape lame sgt sbb vendor xde hutang kat bank. Tapi rumah tu pun banyak nak kene baiki… Harap handyman yg mmg aku percaye yg jarang menghampakan aku dpt bg harga murah2 sket nak betul2 sume.. huhuhu

Perasan tak aku guna 2 lawyer instead of 1 utk urusan snp & loan? Mmg preferable gune 1 bg memudahkan keje dan mencepatkan urusan dan mungkin dpt diskaun lebey sket. Tp sbb dah biase dgn lawyer snp yg buat keje cepat ni, tp firm dia x jd panel utk apa2 islamic banking, so aku gune la 2 diff loyer. Alhamdulillah sumenye masih ok dlm 3 urusan pembelian yg aku buat. Loyer loan yg bank suggest sume cepat2 je.

Tp aku tengah risau untuk apt kat SS (yg ke-4) ni. Lg best, 3 loyer terlibat. Loyer SnP, loyer loan & loyer vendor. Ni tengah masalah dengan loyer vendor yg bukan main lembab bagi dokumen2. Tp loyer ku kate takpe, rilek je. Aku ni gelabah mane leh rilek..hohoho.. Ape pun harap semua urusan untuk kedua-dua apt ni dipermudahkan Allah swt… Korang tolong doakan sekali ye… Mekaseh… =)

Later!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Comments

  1. Kesuma Angsana June 22, 2012
  2. samdaddycool June 27, 2012
  3. Nadot June 27, 2012
  4. eyriqazz July 2, 2012
    • nadot July 2, 2012

Leave a Reply to Nadot Cancel reply

CommentLuv badge

Site Admin · Log out · Entries RSS · Comments RSS ·