The Teapot Deli Yang Famous, Shah Alam

The Teapot Deli, cafe yang agak famous di kalangan lecturer-lecturer UiTM particularly dari FSG la. Fakulti lain takde nye aku amek tau. Hehehe.

Dikhabarkan, senior-senior lecturer kitorang memang suke pegi situ sejak sekian lame. Aku plak tak pernah terfikir nak pegi sampaila kawan yang dah pernah pegi ajak try situ. Sedap katenyeee…

Cafe ni terletak dalam SACC Mall, tingkat 2

Cafe nye agak kecik with most of the seats dekat luar cafe. Decoration sweet sangat ala-ala English Style ..

Makanan yang diorder oleh Mizah:

Beef Lasagne (RM17)

Lasagne dia siyes sedap juge. Cume tak berapa nak ‘terletak’ – terlembik sikit, dan portion yang tak berape nak besar kalau nak bandingkan dengan harga.

Aishah pulak order:

Fish Pie (RM15)

Pie ni guna ikan dory yang diletakkan dalam white sauce, bungkus lak dgn puff ni. Dan verdict aku, marvellous n awesome gileee!!.. siyes yg ni ku suke… portion not bad… Makan sorang boleh je kenyang.. Siyes la sedap… Boleh la ku try yg ni plak kalau mkn sini lg.. 😉

Aku pulak sebab pening kepale nak order apa, n bile tanye aishah n waitress, diorang kate ramai cube ayam ni, so aku pun try la order:

Roasted Chicken

Ni terlupe lak harganye. Tak silap around RM15-RM17 juge je.

And the taste? Quite superb! Ayam yang lembut, gravy yang sedap dan agak lain dari kedai-kedai lain. Padanla menu ni antare menu utame dekat teapot deli ni. So, korang should try la bile2 ye 😉

Ayat cliche aku: Seperti biase, mane boleh aku makan tanpe mengorder side dish… hehehe… So kitorang order:

Cheese on Toast 6 pcs (RM6)

Ni roti elur yang diletakkan grated cheese juge. Not bad, tapi it would be better kalau cheese nye dibanyakkan sebab agak kurang rase cheese dia…

Sementare tengah tunggu makanan sampai, aku & mizah gi intai2 kek yg dia jual. Teringin sgt nak try red velvet dia… tapi takut sangat tak kene dgn tekak aku n lagipun aku dah order side dish lain walaupun susah gile, aku cube pendamkan nafsu red velvet tu dengan beralih kepade yg lain… Hahaha

ye, aku beli jugak bende lain.. tapi kecik je, n saje nak try, ku ambik satu:

Mini Quiche (RM1.50)

Tak silap aku, mini quiche ni dia letak sekali mushroom dan yang wajib onion & cheese. Agak nostalgik sbb mengingatkan aku mase kat UK, yang selalu sangat beli roti Onion & cheese kat kedai roti name ape tah sebelum naik bus ke school. Ye ar, nak makan yang de ayam ke daging bukannye halal… so, agak ok la gak bg aku 😉

Air plak aku order:

Teas by The Pot – Earl Grey (RM5)

Rase, macam earl grey la..wangi, rase pun wangi nye terlekat kat lidah. Hehe.

So overall, bg aku, ok la… boleh try lagi menu lain wpun menu dia x byk sgt.. tp ok la, kire tak heran la nape ramai je suke makan situ.

Mase tengah makan, jumpe colleagues lain yg nak makan situ gak tp dah penuh. 5 minit lepas habis makan, tengah berlegar-legar carik barang, nampak pulak senior2 termasuk ex-boss aku duduk makan situ… Seb baik kitorang kuar lunch awal <–haaa..kantoi di situuu.. hohoho

Later! ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

33 Comments

  1. Eizil November 9, 2012
  2. Para Ilmuwan Lawak November 9, 2012
  3. anastasyea November 9, 2012
  4. Eyriqazz November 9, 2012
  5. hazman aka species1980 November 9, 2012
  6. Diana November 9, 2012
  7. Amirez November 9, 2012
  8. papa mifz November 9, 2012
  9. titan November 9, 2012
  10. cheeze maz November 9, 2012
  11. Aslam November 9, 2012
  12. abangensem November 9, 2012
  13. KiD November 10, 2012
  14. Melastik Bintang November 10, 2012
  15. Hairul Hissam November 10, 2012
  16. Nurul November 12, 2012
  17. syaifuddin alias November 12, 2012
  18. haney November 13, 2012
  19. hafizmd November 15, 2012

Leave a Reply

CommentLuv badge

Site Admin · Log out · Entries RSS · Comments RSS ·